حرارت ، جذب بهتر مواد مغذی را افزایش می‌دهد.

🥦 سبزیجات را چطور بخوریم؛ خام یا پخته؟

🔹برای برخی افراد، به‌ویژه کسانی که از سندروم روده تحریک‌پذیر (IBS) یا اختلالات گوارشی رنج می‌برند، خوردن حجم زیاد سبزیجات خام می‌تواند منجر به نفخ، درد شکم یا گاز معده شود.

سبزیجاتی مانند کلم، گل‌کلم، بروکلی و حتی سیر و پیاز، به دلیل داشتن ترکیبات خاص، می‌توانند باعث ناراحتی گوارشی شوند.

🔹اگرچه حرارت می‌تواند بخشی از ویتامین‌ها مانند ویتامین C را کاهش دهد، اما در مقابل، جذب بهتر مواد مغذی مانند بتاکاروتن (در هویج) و لیکوپن (در گوجه‌فرنگی) را افزایش می‌دهد.

روش‌هایی مانند بخارپز کردن، تفت ملایم با روغن زیتون یا گریل کردن، گزینه‌های مناسبی برای حفظ ارزش غذایی هستند.

  • نویسنده : محمّد رضا وفائی